Νέα πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας, επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Η νέα πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Σωτηρία Ντούνη είχε βαθμό αντιπροέδρου ως σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής του Δικαστηρίου για τέσσερα χρόνια.

Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Σαρμά, επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που διατέλεσε και πριν τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Η Σωτηρία Ντούνη επιλέχθηκε από το υπουργικό συμβούλιο μετά την εισήγηση του κ. Φλωρίδη με βάση την αξιολόγηση των ουσιαστικών της προσόντων ενώ επιπλέον κατέχει και την πρώτη θέση στη δικαστική επετηρίδα.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπηρετεί από το 1989 ενώ έχει ανέλθει όλες τις βαθμίδες της δικαστικής ιεραρχίας. Η επιστημονική της κατάρτιση σε συνδυασμό με την προσήλωσή της στα δικαστικά της καθήκοντα χαρακτηρίζει τη νέα πρόεδρο η οποία αναλαμβάνει το Δικαστήριο ύστερα από μία εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία στην προεδρία του από τον κ. Σαρμά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.