ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : Το ΣτΕ παραδέχεται ότι ανέρχονται σε περίπου 6.000 οι συνταξιούχοι που έχουν προβεί σε ανάλογες διεκδικήσεις, οι περισσότεροι με ομαδικές αγωγές. Αναδρομικά ΣτΕ, ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ, αιτήσεις κοινωνικό μέρισμα. Τώρα όλες οι πληρωμές.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Όλα θα κριθούν από το εάν θα γίνει αποδεκτό το κρίσιμο άρθρο 14 του συγκεκριμένου νόμου ή όχι. Στο άρθρο αυτό τονίζεται ότι «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 οι συντάξεις συνεχίζουν να καταβάλλονται στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις».

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Σε μια τέτοια περίπτωση, το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί, εάν για το διάστημα αυτό θα πρέπει να γίνει αναδρομική καταβολή ποσών ή όχι. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, συμπεριέλαβε και το συγκεκριμένο άρθρο.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Ο στόχος ήταν, να καλυφθεί νομοθετικά όλη η περίοδος των περικοπών, μαζί με εκείνη που μεσολάβησε μέχρι να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων, παλαιών και νέων.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ : Στην περίπτωση που το ΣτΕ κρίνει θετικά την εν λόγω διάταξη, τότε οι συνταξιούχοι θα χάσουν το δικαίωμα σε αναδρομικά ποσά.

Τις διεκδικήσεις εκατομμυρίων συνταξιούχων για αναδρομική πληρωμή συντάξεων 10 μηνών θα κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας σε πιλοτική δίκη, βάσει σχετικού αιτήματος του ΕΦΚΑ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019 – Η πληρωμή της δόσης Νοεμβρίου 2019

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΊΟΥ : Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Πότε πληρώνεται το ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ – Πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους

Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής

Η πληρωμή μηνός Νοεμβρίου 2019 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2019 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) προβλέπεται να γίνει από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2019

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019

ΚΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Γιατί; Κυρίως διότι αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους τους, η οικονομική δραστηριότητα πάει καλύτερα και επομένως είμαστε σε θέση να έχουμε -παρά το γεγονός ότι μειώσαμε νωρίτερα τον ΕΝΦΙΑ απ ό,τι είχαμε δεσμευτεί- περιθώριο και για κοινωνικό μέρισμα» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

ΚΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού OPEN ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η κυβέρνηση «δεν εξετάζει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών» και υπογράμμισε πως είναι πρόωρη η συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΚΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Την καταβολή κοινωνικού μερίσματος στις πιο ευάλωτες ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής, γνωστοποίησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός και να πιάσει τον στόχο, επειδή αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.