Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος ζήτησε από τον Δήμο του Πλόβντιφ (όπως ονομάζεται πλέον η πόλη της πάλαι ποτέ Ανατολικής Ρωμυλίας) κάτι που λίγοι ζητούν… Προσπαθώντας να ομορφύνει, αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στις περιοχές, που περιβάλλουν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της μητροπολιτικής του περιφέρειας, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε υλικά για την εκ νέου πεζοδρόμησή τους!

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Νικόλαος αιτείται 500 τόνων ή αλλιώς 200.000 πλακών μεσαίου μεγέθους, που θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν 2.000 τ.μ. εκ των περιοχών γύρω από ιερούς ναούς, μονές και παρεκκλήσια.

Σύμφωνα με το Plovdiv24.bg, η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι, σύμφωνα με την παράγραφο 21 του Αστικού Κώδικα, διαθέτουν δημοτική περιουσία. Βάσει έρευνας που έκανε η ίδια ιστοσελίδα, οι πλάκες από γρανίτη είναι ένα εξαιρετικά ακριβό υλικό. Η τιμή για 1 τ.μ. κυμαίνεται από 50 έως 220 λέβα (25-110 ευρώ), ενώ υπάρχουν και προσφορές από 0,50 έως 1 Λεβ ανά τεμάχιο. Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι ο Δήμος της Φιλιππούπολης θα δωρίσει τουλάχιστον 100.000 λέβα με τη μορφή οικοδομικού υλικού στην Ιερά Μητρόπολη Φιλιππουπόλεως.

ΥΓ: Τα παλαιά και προβληματικά πεζοδρόμια αποτελούν σημαντικό πρόβλημα και στην Αθήνα, για μικρούς και μεγάλους, αλλά ιδίως για τους ηλικιωμένους. Ας πάρουμε ιδέες…

OPE

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.