Με την σεπτή ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προστέθηκε στις τάξεις της πολυπληθούς και δυναμικής γυναικείας μοναστικής αδελφότητας της Ιεράς Μονής Παντοκράτος ΤΑΩ Πεντέλης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία τελεί υπό την καθοδήγηση της δραστήριας Γερόντισσας και Καθηγουμένης μοναχής Θεοφανούς, ακόμη μία αδελφή.

Την χειροθεσία της εις αρχαρίαν Ρασοφορίας της νέας αδελφής τέλεσε, κατόπιν της υπ’ αριθμ. 77/10.1.2022 Σεπτής Εντολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο παλαιό Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, η οποία είναι ντυμένη στα λευκά από το χιόνι και σχεδόν αποκλεισμένη, πλαισιούμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη, την Αγία Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοφανώ και τα μέλη της Ιεράς Αδελφότητος.

Ο κ. Συμεών επανακάμψας εκ της συντόμου προσκυνηματικής του μεταβάσεως στην Κωνσταντινούπολη έδωσε στην νέα αδελφή το μοναχικό όνομα «Ευφημία» εις τιμήν και μνήμην της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας, της οποία το χαριτόβρυτο σκήνωμα είναι αποθησαυρισμένο σε αργυρή λάρνακα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, το οποίο και προσεκύνησε ο Σεβασμιώτατος πριν την αναχώρηση του από την Πόλη για την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ Πεντέλης.

Στο ίδιο σημείο μάλιστα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό φυλάσσεται και η λάρνακα με το Σκήνωμα της Αγίας Βισιλίσσης Θεοφανούς, της οποία το όνομα επαξίως φέρει και η σημερινή Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής.

Ο κ. Συμεών στην σύντομη ομιλία του μετέφερε τις ευχές και πνευματικές νουθεσίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του πνευματικού πατέρα και προστάτου της Μονής, ενώ μετέφερε στην Καθηγουμένη γερόντισσα Θεοφανώ και στην Αδελφότητα και τις Σεπτές Πατριαρχικές Ευχές και Ευλογίες της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Επίσης, ο κ. Συμεών ευχήθηκε η νέα μοναχή Ευφημία να βαδίσει μία ανωφερή πνευματική πορεία με πιστότητα και ακρίβεια κάτω από την σοφή καθοδήγηση της Γερόντισσάς της, μοναχής Θεοφανούς και με πρότυπο και οδηγό ζωής την μεγάλη αγία, της οποίας φέρει το όνομα.

Τέλος, ο κ. Συμεών για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε με υιική ευγνωμοσύνη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον κυριάρχη Επίσκοπο, Σεπτό Ποιμενάρχη και Πνευματικό Πατέρα της σπουδαίας Ιεράς Μονής Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης, που του προσέφερε την ευλογία να τελέσει με την κανονική του άδεια μία ακόμη χειροθεσία σε αυτήν την ευλογημένη Αδελφότητα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.