Νέα Μηχανιώνα: Με κατάνυξη τελέστηκαν τα «βγάσματα» της Θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, στον ομώνυμο περικαλλή ιερό Ναό, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Του εσπερινού της Κυριακής και της ιεράς παρακλήσεως προέστη ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, συνευχομένου του, εν Καλαμαριά παρεπιδημούντος, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσού κ. Ανδριανού.

Μετά το πέρας των ιερών Ακολουθιών και προ της Απολύσεως τελέστηκαν τα «βγάσματα» της θαυματουργού εικόνος, εν ιερά λιτανεία, εντός του ιερού Ναού, προπορευομένων των λαμπαδούχων, των εξαπτερύγων, των ιερέων, των επισκόπων, των δε διακόνων θυμιαζόντων το Θεομητορικό Εκτύπωμα.

Στο τέλος της ιεράς λιτανείας, η ιερά Εικόνα τοποθετήθηκε στο πανηγυρικό θρονί Της, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι πλήθος πιστού λαού προσήλθε και κατέκλυσε τον υπερμεγέθη ιερό Ναό, εκφράζοντος και δι’ αυτού του τρόπου την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.