Οι έλεγχοι σε κλειστούς χώρους, διαμηνύει η κυβέρνηση ότι θα είναι αυστηροί, ενώ μπαράζ ελέγχων προγραμματίζονται σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς.

Η έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της επιθετικής μετάλλαξης Δέλτα, «φρενάρει» τον σχεδιασμό για τη λειτουργία των εσωτερικών χωρών στην εστίαση και στην διασκέδαση.

Στις 15 Ιουλίου, οπότε και ανοίγουν τους κλειστούς χώρους τους μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, θα έχουν μόνο μία επιλογή. Να δέχονται σε αυτούς, αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους πολίτες. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση μόνο στους υπαίθριους χώρους.

Οι έλεγχοι σε κλειστούς χώρους, διαμηνύει η κυβέρνηση ότι θα είναι αυστηροί, ενώ μπαράζ ελέγχων προγραμματίζονται σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς.

Οι χώροι διασκέδασης από σήμερα (08.07.2021) λειτουργούν μόνο με καθήμενους, ενώ προβλέπονται υψηλά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας με την πρώτη κιόλας παράβαση στις επιχειρήσεις που δεν πειθαρχούν στα μέτρα της πολιτείας, αλλά και λουκέτο αν υπάρξει και τρίτη παράβαση.

Νέο αυστηρό πλαίσιο συζητείται για τις δεξιώσεις των γάμων. Οι καλεσμένοι σχεδιάζεται να είναι καθήμενοι και να επιτρέπεται να χορεύουν μόνο η νύφη και ο γαμπρός, και στην καλύτερη και μέλη της οικογένειας (π.χ. γονείς), οι οποίοι αποτελούν τη… «φούσκα» του ζευγαριού.

Σήμερα συνεδριάζουν εκ νέου οι Επιστήμονες. Χτες αξιολόγησαν τη νέα, ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της χώρας και σήμερα αναμένεται να κάνουν εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η σκέψη για… ισχυρή σύσταση στους πολίτες να φορούν παντού τη μάσκα.

Θέμα υποχρεωτικής, καθολικής χρήσης, δεν θα τεθεί δηλώνουν κατηγορηματικά κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι η μάσκα ουδέποτε καταργήθηκε και ότι παραμένει στους κλειστούς χώρους, αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η κυβέρνηση επί του παρόντος τουλάχιστον, επιμένει πως νέα μέτρα δεν χρειάζονται αλλά πιστή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν.

Ωστόσο ο καταλύτης των αποφάσεων θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία αξιολογούνται μέρα με τη μέρα, αλλά και η πίεση στο Σύστημα Υγείας, το οποίο σήμερα έχει καλή εικόνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.