«Με κατανόηση δεχόμαστε τις συστάσεις των λαϊκών αρχών της Μόσχας να αποφύγουν οι κάτοικοι την επίσκεψη στα θρησκευτικά ιδρύματα, καθώς και τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η σύσταση. Ταυτόχρονα το ποιμαντικό έργο των ιερέων θα εκπληρώνεται πλήρως με τους πιστούς ανθρώπους, που θεωρούν αναγκαίο να έρθουν στο ναό να προσευχηθούν για τους αγαπημένους τους και το λαό», σχολιάζει η ομάδα εργασίας.

Στην Εκκλησία δήλωσαν ότι για όσους θελήσουν να μείνουν στο σπίτι, θα διοργανωθεί η απευθείας μετάδοση των Θείων Λειτουργιών έτσι ώστε «να φέρουμε παρηγοριά στους ανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες». Αυτή η μετάδοση θα διοργανωθεί μεταξύ άλλων και στην τηλεόραση στα κανάλια SPAS, SOYUZ και στα κοινωνικά δίκτυα. Ηδη μερικές ενορίες έχουν διοργανώσει την μετάδοση των Θ. Λειτουργιών.

Η ομάδα εργασίας του Πατριαρχείου υπενθυμίζει ότι στους ναούς της Μόσχας οργανώνεται η εφημερία των ιερέων για άμεση παροχή βοήθειας στους πιστούς που θέλουν να μεταλάβουν άνω των 65 ετών ή που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.