Στην περιοχή μας ή μέχρι 2 χιλιόμετρα τα ψώνια και οι «επισκέψεις» στις τράπεζες - Μόνο με πόδια ή με ποδήλατο η άσκηση ή η βόλτα του κατοικιδίου - Από τις 7 η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», με εξαίρεση Αττική και Θεσσαλονίκη - Τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου τα νέα μέτρα.

Σε αυστηρότερο lockdown μπαίνουν από τις 6 το πρωί 18 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Στη λίστα με τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται τόσο η Αττική, όσο και η Θεσσαλονίκη, στις οποίες το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, με ταυτόχρονη αύξηση των νέων μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων για τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο». Οι αλλαγές αφορούν κυρίως στους κωδικούς των sms για τη μετακίνηση και τον τρόπο που θα εφαρμόζονται πλέον. Πιο συγκεκριμένα, για ψώνια και τράπεζες θα μπορούμε να πηγαίνουμε μόνο στην περιοχή μας ή σε απόσταση έως και 2 χιλιόμετρα. Επίσης, δεν θα μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει τον κωδικό 6 για άθληση ή για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Η άθληση και η βόλτα του κατοικιδίου θα γίνεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Επίσης, αλλαγή υπάρχει και στη βραδυνή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα ξεκινά από τις 7 για όλες τις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο», με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Σε όσες περιοχές εντάχθηκαν στο «βαθύ κόκκινο», αναστέλλεται επίσης η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες, με εξαίρεση τις ειδικές αγωγές. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», το μάθημα στα λύκεια θα γίνεται με τηλεκπαίδευση, ενώ στις υπόλοιπες βαθμίδες θα διεξάγεται κανονικά στις σχολικές αίθουσες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.