Μια νέα λάρνακα προκειμένου να τοποθετηθεί απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου μάρτυρα Κωνσταντίνου Μπρανκοβεάνου που βρίσκεται στη Μονή Nechit, στην επαρχία του Νεμάντ, καθαγίασε την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος τέλεσε τον καθαγιασμό της νέα λάρνακας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. Η λάρνακα κατασκευάστηκε από το Εργαστήριο που διαθέτει το Πατριαρχείο Ρουμανίας με τον Προκαθήμενο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας να χαρακτηρίζει ως σημαντική ημέρα τον καθαγιασμό της. “Είναι μια ιστορική ημέρα καθώς το ιερό λείψανο του Αγίου μάρτυρα Κωνσταντίνου θα τοποθετηθεί σε μία νέα λάρνακα, αλλά επίσης σημαντική είναι η μέρα καθώς η λάρνακα αυτή κατασκευάστηκε από το Εργαστήριο του Πατριαρχείου μας”, σημείωσε.

Η λάρνακα είναι διακοσμημένη με σκηνές από τον βίο του Αγίου με τον Μακαριώτατο να επισημαίνει το γεγονός αυτό που δείχνει την υψηλή ποιότητα κατασκευής της. “Ας προσευχηθούμε στους αγίους του Θεού να μας φυλάνε, να μας δώσουν ισχυρή πίστη και θυσιαστική αγάπη για την Εκκλησία, για τη χώρα και για το έθνος”, τόνισε.

Στο τέλος ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ απένειμε το “Τάγμα την Αγίων Μαρτύρων Μπρανκοβεάνου”, για κληρικούς, στον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ζηνόβιο.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.