Εκδόθηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επέκταση των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 το πρωί της 18ης Ιανουαρίου.

Τα σκληρά μέτρα και οι περιορισμοί στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας στη χώρα μας θα συνεχιστούν όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, για τους χώρους λατρείας δεν ισχύει κάτι νεότερο από τα συνηθισμένα καθώς απαγορεύεται η παρουσία πιστών κατά τη διάρκεια τέλεσης των ιερών ακολουθιών, ενώ θα είναι ελεύθερη η προσέλευση στους ναούς στο πλαίσιο άλλης μετακίνησης.

Για την προσέλευση φυσικών προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή και βραχεία παραμονή στον χώρο λατρείας, σύμφωνα με την ΚΥΑ, «επιτρέπεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων λόγων μετακίνησης κατά τις διατάξεις της παρούσας και υπό την προϋπόθεση ότι ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται ταυτοχρόνως εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα είκοσι πέντε (25), τηρουμένων πάντως των προληπτικών μέτρων υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η τέλεση λειτουργίας λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής, πρέπει να παρέλθει υποχρεωτικά χρονικό διάστημα τουλάχιστον μίας (1) ώρας πριν επιτραπεί η ατομική προσευχή στον εν λόγω χώρο λατρείας. Κατά το διάστημα αυτό πρέπει να διενεργείται φυσικός αερισμός του χώρου λατρείας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.