Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη υπόθεση είχε ερευνηθεί και πάλι από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά η δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε είχε τεθεί στο αρχείο με την έγκριση εισαγγελέα Εφετών.

Υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι’ αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών».

Τώρα, με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, η εισαγγελία Εφετών αποφάσισε τελικά να ανοίξει και πάλι την υπόθεση, καλώντας μάλιστα τον κ. Κοντονή για μαρτυρική κατάθεση.

Έχω υπόψη μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω» είχε αναφέρει πρόσφατα σε δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Κοντονής για το θέμα αυτό και παράλληλα είχε προσθέσει:

«Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω…Είχα πει ότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με αυτή την νομοθετική ρύθμιση και πίστευα πως είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να κάνει κάθαρση να φέρνει αυτή την νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο.

Και αυτό καθώς κρίθηκε, πως η σχετική δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το θέμα αυτό και η οποία είχε αρχικά καταλήξει στο αρχείο, πρέπει να ανοίξει και πάλι. Μάλιστα, στο πλαίσιο της νέας έρευνας που ξεκινάει αναμένεται να κληθεί άμεσα για κατάθεση ο κ. Κοντονής, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει πως αν τον καλέσει οποιαδήποτε αρχή να καταθέσει σχετικά με τα όσα είχε αν αναφέρει είναι έτοιμος να καταθέσει.

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.