Στις επόμενες ημέρες παραπέμπονται όπως όλα δείχνουν οι ανακοινώσεις για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, καθώς η μαραθώνια συζήτηση μεταξύ της Επιτροπής των ειδικών και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία διεξάγεται μέσα σε κλίμα έντασης μέχρι αυτή την ώρα, δεν φαίνεται να οδηγεί σε συμφωνία.

Η επιτροπή δεν κατόρθωσε σύμφωνα με πληροφορίες να καταλήξει σε μια κοινή απόφαση και ως εκ τούτου οι ανακοινώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, οδεύουν προς αναβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής εμφανίστηκαν διχασμένα ενώ μάλιστα ορισμένοι από τους ειδικούς ήταν κάθετα αρνητικοί στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. Επιπλέον φέρεται πως έπεσαν δύο ακόμα προτάσεις στο τραπέζι και συγκεκριμένα: Η πρώτη εισηγούνταν το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 8 Ιανουαρίου και στη συνέχεια, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν καλά, να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η δεύτερη εισήγηση έκανε λόγο για άμεσο άνοιγμα των σχολείων στις 8 ή τις 11 Ιανουαρίου.

Ωστόσο τα μέλη της Επιτροπής δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε καμία από τις παραπάνω προτάσεις και η συζήτηση όπως φαίνεται θα λήξει χωρίς να υπάρξει «λευκός καπνός» για τα σχολεία. Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής θα έχουν περιθώριο 48 ωρών για να καταλήξουν και να υποβάλουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση με βάση την οποία θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις.

Νέα συνεδρίαση με το νέο έτος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Αξίζει, ωστόσο, να υπενθυμιστεί ότι η πορεία της πανδημίας αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Συνεπώς, προς το παρόν δεν μπορεί να προδικαστεί η τελική απόφαση των ειδικών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.