Για ακόμη μια φορά, ο ναός στο κτήμα Προμπονά φαίνεται ότι αποτελεί εστία έντασης ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», η σπίθα ανάμεσα στις δύο πλευρές μπήκε εκ νέου μετά την απόφαση του δήμου Αθηναίων, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, για δωρεάν παραχώρηση προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, του δικαιώματος χρήσης ναών που βρίσκονται στο άλσος Προμπονά για χρονικό διάστημα 50 ετών.

Υπήρχε ενδιαφέρον

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το Φανάρι «προσπάθησε να αποτρέψει την παραπάνω εξέλιξη, χωρίς να τα καταφέρει» και πλέον επικρατεί δυσαρέσκεια για την τροπή που πήρε το ζήτημα, καθώς για τους ίδιους ναούς είχε εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον.

Στην «Καθημερινή» αναφέρεται μάλιστα ότι δεν αποκλείεται ακόμα και η ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 20 Νοεμβρίου επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ανάδειξή του στον πατριαρχικό θρόνο…

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 11 Νοεμβρίου 2021 με τον Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πορταϊτίσσης live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.