Νέα ηγουμένη και ηγουμενοσυμβούλιο αναδείχθηκαν χθες, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, με τη διαδικασία εκλογών στην ιστορική Ιερά Μονή Παληανής.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, συμπροσευχήθηκε με τις μοναχές και, κατά το πέρας του εσπερινού, διεξήχθη η εκλογική διαδικασία σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Μονής. Εν τέλει, εξελέγη παμψηφεί η Οσιωτάτη μοναχή Θεολογία Βουλγαράκη ως νέα καθηγουμένη της παλαιότερης (Παλη-ανή) γυναικείας ιστορικής Ιεράς Μονής της Κρήτης.

Το νέο ηγουμενοσυμβούλιο αποτελείται από τις Οσιώτατες μοναχές Ευγενία Αρβανιτάκη και Φιλοθέη Μαραγκάκη.

H νέα καθηγουμένη Θεολογία γεννήθηκε στον Πύργο Μονοφατσίου από χριστιανική οικογένεια. Ο κατά σάρκα αδερφός της, Αρχιμ. Παρθένιος Βουλγαράκης, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οδηγητρίας Μεσσαράς, αποτέλεσε και αποτελεί ωροδείκτη στην πνευματική ζωή της. Από τα νεανικά της χρόνια, αφιέρωσε τη ζωή της στο μοναστήρι της Παληανής, ασκούμενη τις αρετές της μοναχικής πολιτείας.

Ταπεινή, φιλόθεη, φιλομόναχη, φιλακόλουθη και διακριτική μοναχή αλλά και τόσο αγαπητή στις γηραιές μοναχές, που της εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση της μοναχικής τους πολιτείας.

Όποιος γνωρίζει την αδελφή Θεολογία, και από σήμερα καθηγουμένη Θεολογία, παρατηρεί την πραότητα και την ήρεμη πνευματική της ζωή, αφού αθόρυβα τόσα χρόνια φροντίζει τις μοναχές και στέκεται ακλόνητη στα προβλήματα υγείας τους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.