«Να τηρείται τα υγειονοµικά πρωτόκολλα για την πανδηµία», ανέφερε στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Ηλείας.

«Να τηρείται τα υγειονομικά πρωτόκολλα», τόνισε προς τους πιστούς στο κήρυγμά του, χθες Κυριακή, στον Άγιο Νικόλαο Πύργου ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, εξ αφορμής του θανάτου πριν από λίγο καιρό του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεόδωρου Μπίρμπα ο οποίος είχε υπηρετήσει και στην Ηλεία.

Ο ποιμενάρχης Ηλείας συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή λόγω του ότι στην περιοχή μας τα κρούσματα με κορονοϊό είναι αυξημένα και έκανε σαφές πως πρέπει να τηρήσουμε όσα λέει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας.

«Και η εκκλησία τα αποδέχθηκε γιατί το θέμα της υγείας είναι και εκκλησιαστικό ζήτημα, αφού αφορά την υγεία, τη ζωή των ανθρώπων και τη χαρά της ζωής. Ποιος δε στεναχωριέται όταν μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει πάνω από 20.000 ανεμβολίαστοι συνάνθρωποί μας μόνο στην Ελλάδα; Κάτι που είναι και σύμφωνο με την Αγία γραφή, η οποία μας λέει να τιμούμε και να τηρούμε στην ζωή μας τις συμβουλές των ιατρών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός.

Μεταφορά εικόνας
Επίσης μνημόνευσε ότι την άλλη Κυριακή το απόγευμα θα γίνει η μεταφορά της θαυματουργού εικόνας του πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους από το μικρό παρεκκλήσιόν του στην Αγία Κυριακή και συνέστησε όσοι θα προσέλθουν στην πανήγυρι του Αγίου εις προσκύνηση της σεπτής εικόνας του, να φορούν μάσκα, να κρατούν τις αποστάσεις και όλα τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.