Ο ιός κινείται κάτω από τη μύτη των υγειονομικών αρχών» είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος, μιλώντας για το κρούσμα του 66χρονου από την Ηλεία που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με σοβαρή πνευμονία τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ένα κρούσμα που πυροδότησε την έκρηξη της νόσου Covid-19 και στη χώρα μας, καθώς «αποκάλυψε» δεκάδες περιστατικά στην ευρύτερη Δυτική Ελλάδα.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 31, αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος καθώς η νόσος εκδηλώνεται και με ήπια συμπτώματα ή και χωρίς συμπτώματα.

Εκτιμά δε πως θα νοσήσει το 5-10% του πληθυσμού εφέτος, και ανέφερε προκειμένου να προλάβει όπως είπε, την επιδημία του φόβου και του πανικού που είναι πολύ χειρότερες, πως από την εποχική γρίπη νοσεί το 15% των Ελλήνων, και συνεπώς οι αριθμοί και τα ποσοστά των ασθενών δεν έχουν σε αυτή τη φάση σημασία.

«Ο ιός κινείται κάτω από τη μύτη των υγειονομικών αρχών» είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος, μιλώντας για το κρούσμα του 66χρονου από την Ηλεία που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με σοβαρή πνευμονία τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ένα κρούσμα που πυροδότησε την έκρηξη της νόσου Covid-19 και στη χώρα μας, καθώς «αποκάλυψε» δεκάδες περιστατικά στην ευρύτερη Δυτική Ελλάδα.

Μέχρι και χθες το πρωί είχαν καταγραφεί εννέα κρούσματα, με τον 66χρονο να είναι το ένατο κρούσμα. Ωστόσο, η ιχνηλάτηση που ξεκίνησε αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκε το περιστατικό, οδήγησε σε άλλα 21 κρούσματα μέσα σε λίγες ώρες. Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης ιχνηλατήθηκαν 400 επαφές.

Ειδικότερα, από τους 24 ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει σε προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πριν από μερικές ημέρες – επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου- και ελέγχθηκαν, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Συνολικά, στην εκδρομή συμμετείχαν 53 άτομα, με τη διαδικασία του ελέγχου να συνεχίζεται όπως και με εκείνη της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται μέχρι τώρα εννέα άτομα, εκ των οποίων οι έξι έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτώματα.

Οι άλλοι τρεις βρίσκονται σε πιο σοβαρή κατάσταση, είπε ο κ. Τσιόδρας, συγκεκριμένα ο 66χρονος νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία και άλλοι δύο, η σύζυγος και ένας ιερέας, με λοίμωξη του αναπνευστικού.Ωστόσο, πρόκειται για μία κατάσταση δυναμική που εξελίσσεται συνέχεια και τα δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.