Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ - Υπό έλεγχο τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που ξεκίνησε χθες σε Έξω Χώρα – Μαριές.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο χωριό Κάτω Γερακαρίο Ζακύνθου. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά που ξεκίνησε χθες σε Έξω Χώρα – Μαριές και έκαψε πάνω από 170 στρέμματα δασικής γης, παρόλο που οι συνθήκες ήταν δύσκολες με ανέμους να πνέουν 8-9 μποφόρ.

Οι τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και την προσέγγισαν ενώ ενίσχυση έφτασε και από 2 ομάδες της ΕΜΟΔΕ που ήρθαν μέσα στη νύχτα με έκτακτο δρομολόγιο από Κυλλήνη. Συγκεκριμένα ήρθαν 5 Πυροσβεστικά οχήματα, 2 μονάδες πεζοπόρα της ΕΜΟΔΕ (12 πυροσβέστες + 1 αξιωματικός) και ο Συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, Δημήτρης Γεωργανάς. Το σύνολο των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο ήταν 50 πυροσβέστες με 32 οχήματα. Μάχη έδωσαν και οι 2 Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου από την Λιθακιά και τον Αγαλά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.