Στη δημιουργία διακριτής αίθουσας για τις παλαίτυπες και σπάνιες εκδόσεις που έχουν αποθησαυριστεί στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) προέβη η Κοσμητεία.

Σε έναν ειδικό χώρο, ο οποίος ανακαινίστηκε εκ βάθρων με την προσθήκη νέου πατώματος, ρολών και πόρτας ασφαλείας, σύγχρονου ειδικού φωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας και νέων ερμαρίων, φυλάσσονται πλέον με περισσή φροντίδα περίπου 3500 παλαίτυπες και σπάνιες εκδόσεις που χρονολογούνται από το 1560 μέχρι το 1850.

Πρόκειται για έναν πολιτιστικό – πνευματικό θησαυρό, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν τοποθετημένος σε απλά ερμάρια, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένος στη φθορά του χρόνου και σε οποιαδήποτε κακόβουλη απειλή.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και την επιμελή τοποθέτηση των παλαιτύπων και σπανίων εκδόσεων στις καλαίσθητες και λειτουργικές προθήκες ο ερευνητής έχει στη διάθεσή του έναν ανεκτίμητο πλούτο και μπορεί με άνεση σε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο και λειτουργικό περιβάλλον να μελετήσει και να αποκωδικοποιήσει τις αντλούμενες πληροφορίες.

Η Κοσμητεία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τα μέλη της Εφορείας της Βιβλιοθήκης, Αν. Καθηγήτρια κα. Δέσποινα Μιχάλαγα και τον Αν. Καθηγητή κ. Αθανάσιο Γλάρο, προς τον εκτελούντα χρέη Διευθυντή κ. Θεόδωρο Πανταζή και το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης και τέλος προς τον Συνεργάτη κ. Δημήτριο Αλεξόπουλο για την υλοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου που συμβάλλει στη δημιουργία μία διακριτής εστίας πολιτισμού και έρευνας εντός της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.