ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πλήθη λαού προσέρχονται αυτήν την ώρα στην Νέα Ματρώνα Νέας Ερυθραίας όπου ευρίσκεται η Τιμία Χείρα του Αγίου Διονυσίου.

Με επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η ομιλία υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου εις τον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, όπου από τις 15 του Μάη ευρίσκεται η Αγία και θαυματουργός Χείρα του Αγίου Διονυσίου.

Στην ομιλία του Γέροντα Διονυσίου με θέμα ΄΄Θαύματα και εμπειρίες΄΄ παρευρέθηκε ο υποψήφιος για το Δήμο Νέας Ερυθραίας, Κηφισιάς και Εκάλης Ανδρέας Καραγιάννης.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης ομίλησε για το βίο του Αγίου Διονυσίου και μεταξύ άλλων ανέφερε:

΄΄Εις την Αίγινα όπως αναφέρει η βιβλιογραφία έμεινε 2 χρόνια και έδινε ελεημοσύνη απλόχερα.

Φεύγει πίσω στη Ζάκυνθο και πηγαίνει στο Μοναστήρι της Παναγίας Αντιφωνήτριας και γίνεται Ηγούμενος. Εκεί με αγάπη κήρυττε και βοηθούσε τους κατοίκους του νησιού.

Ο Άγιος Διονύσιος πέθανε σε βαθιά γεράματα, 17 Δεκεμβρίου 1622 μ.Χ. Τάφηκε στη Μονή Στροφάδων και κατά την εκταφή το λείψανό του βγήκε ευωδιαστό και αδιάφθορο.

Η αγιότητά του αναγνωρίσθηκε από το οικουμενικό πατριαρχείο το 1703 μ.Χ., αλλά στο νησί ένεκα του βίου του, αλλά και του λειψάνου του ετιμάτο ως άγιος αρκετά νωρίτερα.΄΄


Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.29 (7 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Kala twra me tetoius doulous perimenis na pas mprosta?