Την εβδομάδα που πέρασε συμπληρώθηκαν 2000 μέρες από την απαγωγή των δύο ορθοδόξων επισκόπων στο Χαλέπι της Συρίας τον Απρίλιο του 2013. Πεντέμισι χρόνια φυλακισμένοι.

Το Παγκόσμιο συμβούλιο Εκκλησιών επανειλημμένως έχει ζητήσει την απελευθέρωση των δυο Ορθοδόξων Επισκόπων και έχει εκφράσει έντονη ανησυχία για της συνθήκες διαβίωσης των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Νεκροί οι απαχθέντες Επίσκοποι Χαλεπίου; Οι HΠΑ ανακηρύσουν τρομοκράτη τον… αποκεφαλιστή τους

Αναφέρει μεταξύ άλλων: ΄΄Δυστυχώς το αίτημα που εξέφρασε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών τον Ιούνιο πρέπει να επαναληφθεί έτσι ώστε να γυρίσουν ασφαλείς οι δύο ορθόδοξοι αδερφοί μας στις οικογένειες και στις ενορίες τους.

Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για αυτούς τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

24 Οκτωβρίου γιορτή – Αγία Σεβαστιανή: Οι σάρκες της σχίζονταν αλλά τα χείλη υμνούν το Θεό

Ως χριστιανοί μάρτυρες θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων της αδικίας και του πολέμου, και να διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η προηγούμενη ανακοίνωση από το Συμβούλιο εμπεριέχει και μια προτροπή να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική συμφωνία για τα τρέχοντα ζητήματα στη Μέση Ανατολή.

Ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κοινός παρονομαστής που θα εφαρμοστεί από όλες τις κοινότητες των χωρών της περιοχής και θα βασίζεται στην πλήρη κατανόηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλες τις πλευρές.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Διαβάστε ακόμη:

ΕΜΥ Καιρός – έκτακτο δελτίο: Ορέστης κακοκαιρία και αύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.