Την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Παναγία Κουμαριώτισσα την κ. Gabriele Juen, διευθύντρια του Γραφείου Πολιτισμού του Γενικού Προξενείου της Αυστρίας στην Κωνσταντινούπολη, και τη βοηθό της, κ. Halide Aktaş.

Με τις αξιότιμες κυρίες συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και διερευνήσαμε τις δυνατότητες για συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού.
Στην κ. Juen, σε ανάμνηση της επίσκεψής της στην κοινότητά μας, δωρίσαμε την αγγλική μετάφραση από τον δρα. Χάρη Θεοδωρέλη-Ρήγα του πρώτου τόμου του μνημειώδους έργου του Σκαρλάτου Βυζάντιου “Κωνσταντινούπολις”, έκδοση που χρηματοδοτήθηκε από το “The John S. Fafalios Foundation” και την Κοινότητα Νεοχωρίου.

Η συνεργατικότητα και η συνέχιση της παράδοσης στα καλύτερά της. Ο νεωκόρος μας, Σωτήρης Ζήλος, μάζεψε τα βύσσινα από τη βυσσινιά, που φυτεύτηκε, πριν από 10 χρόνια, στην αυλή της Παναγίας Κουμαριώτισσας. Ο γραμματέας της κοινότητας, Μιχάλης Χαννούτογλου, έβαλε το μεράκι και τη συνταγή του παλιού Νιχωρίτη, Ηλία Κουλουρίδη. Υπομονή και σε λίγο καιρό θα έχουμε, όπως κάθε χρόνο, το δικό μας λικέρ για τα κεράσματα.

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΥΜΑΡΙΩΤΙΣΣΗΣ
29ῃ Ἰουνίου, Δευτέρα, τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου: Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία τοῦ Ἰ. Χρυσοστόμου, ὥρα 09:00.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.