Τι περιείχε η αποθήκη πυρομαχικών που προκάλεσε τις αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις και τον πανικό στην περιοχή

Βόμβες διασποράς και βλήματα των μαχητικών αεροσκαφών F-16 ήταν αποθηκευμένα στις υπόγειες εγκαταστάσεις της 111ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ισχυρές εκρήξεις μετά την πυρκαγιά που σάρωσε την περιοχή.

Η υπέργεια αποθήκη βρισκόταν έξι χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της 111 Πτέρυγας Μάχης και διέθετε «πυρομαχικά Β χορηγίας», όπως ονομάζονται τα πυρομαχικά που βρίσκονται για προφανείς λόγους, εκτός της αεροπορικής βάσης και δεν είναι πυρομαχικά άμεσης χρήσεως.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην ανακοίνωσή του δεν δίνει πληροφορίες για τις ποσότητες των πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα και δε διαθέτει, ακόμη, ακριβή εικόνα για των αριθμό των βομβών και των βλημάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Ο τελικός απολογισμός της καταστροφής θα γίνει οταν η φωτιά τεθεί πλήρως υπό έλεγχο.

Σήμερα επικρατεί ηρεμία, ενώ εναέρια μέσα – δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο – πραγματοποιούν με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού. Στόχος να σβήσουν και οι τελευταίες μικρο-εστίες στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πέραν της αποθήκης πυρομαχικών, ανησυχία επικρατεί και για την αποθήκη και για την αποθήκη καυσίμων, που είναι επίσης κοντά. Όλες οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.