Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου συναινεί για προώθηση του σχεδιασμού της Μητρόπολης για ανέγερση του νέου Καθεδρικού ναού της πόλης εντός του Δημόσιου Κήπου βάσει των σχεδίων της, αξιώνει όμως με την προώθηση των εργασιών όπως η Μητρόπολη παραιτηθεί της αποζημίωσης των εκατομμυρίων που της έχει επιδικασθεί για την πολύχρονη αδυναμία της να αξιοποιήσει τον Δημόσιο Κήπο ως περιουσιακό της στοιχείο λόγω του μηδενικού συντελεστή δόμησης, όπως επίσης και στο να του εκχωρήσει 10 από τις 14 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα του χώρου πρασίνου για να αναπτύξει ένα σύγχρονο πάρκο εκεί.

Αυτά αποφάσισε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Δευτέρας η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, που συνήλθε για να γνωμοδοτήσει προς το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων το οποίο επιλαμβάνεται του σχετικού αιτήματος της Μητρόπολης Πάφου. Η δημοτική αρχή είπε «ναι» στην ανέγερση ναού 600 τετραγωνικών μέτρων , ως ήταν το αίτημα της Μητρόπολης Πάφου. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την προ μηνών απόφαση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος να «κουτσουρέψει» σε πολύ μεγάλο βαθμό την τον σχετικό σχεδιασμό της Μητρόπολης, αφού ενέκρινε την ανέγερση πολύ μικρότερου ναού, επικαλούμενη την ιδιαιτερότητα και τον ειδικό χαρακτήρα της έκτασης και της γύρω περιοχής.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαβιβασθεί πλέον στο Συμβούλιο Παρεκκλίσεων, προκειμένου η διαδικασία να εισέλθει πλέον στο τελικό της στάδιο που άπαντες στην Πάφο ελπίζουν να σημάνει και το τέλος των πολύχρονων αντιπαραθέσεων και εντάσεων μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης Πάφου, αλλά και μεταξύ των δύο αυτών κορυφαίων φορέων της πόλης με μέρος της κοινωνίας των πολιτών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.