ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ – Και ενώ οδεύουμε προς την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 24 Μαρτίου 2024, φέτος για πρώτη αυτή η μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία θα τελεσθεί χωρίς την παρουσία πολιτικών.

Με αυτό τον τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ Ιερώνυμος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισαν να εκδηλώσουν την δυσφορία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να θεσμοθετηθεί ο γάμος των ομοφύλων, αλλά και για τη συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε «επινίκια» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η ΔΙΣ δεν θα παραστούν ούτε στο καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει η Προεδρία της Δημοκρατίας κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας προς τιμήν των μελών της Συνόδου

Οπως αναφέρει ο Απόστολος Λακασάς στην Καθημερινή επικαλούμενος εκκλησιαστικές πηγές, ο «πάγος» δεν έσπασε ούτε και μετά το τηλεφώνημα που έκανε το περασμένο Σάββατο ο κ. Ιερώνυμος στην κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να την ενημερώσει για την απόφαση της ΔΙΣ. Μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι.

Ετσι, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όπως ορίζει το εκκλησιαστικό τυπικό, η συνοδική Θεία Λειτουργία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Καθεδρικό των Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου μετατρέπεται σε συλλείτουργο συνοδικών αρχιερέων, χωρίς τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα παρακολουθήσει συμπροσευχόμενος.

Ετσι, την 25η Μαρτίου, ημέρα εθνικής εορτής, ο Αρχιεπίσκοπος θα υποδεχθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών. Ωστόσο, ο κλήρος «βράζει» κατά των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομοφύλων. Και αυτό θεωρείται ότι θα αποτυπωθεί στη στάση των ιεραρχών και των ιερέων κατά την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.