Την Παρασκευή 9-8-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία της Μικράς Παρακλήσεως προς την Παναγία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δαμαριώνα Νάξου.

Εν συνέχεια μετέβη στον Καλόξυλο όπου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος συμμετείχε στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καλοξυλιτών Νάξου προς τιμήν του αειμνήστου Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου Βαλληνδρά του Ναξίου (+16-11-2008). Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σπυρίδων Γαβαλάς, Φιλόλογος-Καθηγητής του Αρσακείου και κύριος ομιλητής ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Θεολόγος, Ερευνητής-Μουσικολόγος και Πρωτοψάλτης.

Την εκδήλωση (την οποία πλαισίωσε Βυζαντινός χορός υπό την χοραρχία του κ. Δημητρίου Παπάνη) τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Στέφανος Ήμελλος, ο οποίος και απηύθυνε σύντομη προσλαλιά. Στο τέλος τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού και διακεκριμένου Ιεράρχου κυρίως εκ της προσωπικής συναναστροφής του με αυτόν.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.