«Πρόταση ΚΟΛΑΦΟΣ για τους πρωταγωνιστές και τους πρόθυμους της πώλησης του Ναυαγίου. Στενοί συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για Απάτη εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και ΝΠΔΔ. Τίτλοι Τέλους για την απατηλή Αγοραπωλησία: Ούτε ένα εκατοστό ζακυνθινής γης δεν ανήκει στην ΠΙΜΑΝΑ, σύμφωνα με τις Εισαγγελικές Αρχές».

Για μία πρόταση «κόλαφο», κάνει λόγο η ιστοσελίδα «Νavagiogate» για τους πρωταγωνιστές της αγοραπωλησίας των ορεινών, αναφορικά με την Εισαγγελική Πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραπομπή στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών 7 κατηγορουμένων.

Πιο αναλυτικά, στη νέα ανακοίνωση, αναφέρεται: «Με την υπ’ αριθ. 1031/22 (10-3-2022) πολυσέλιδη Εισαγγελική Πρότασή του, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Πολυκράτης εισηγείται να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επτά (7) κατηγορούμενοι, για να δικασθούν ως υπαίτιοι για την τέλεση των κακουργηματικών πράξεων της ψευδούς βεβαίωσης και απάτης από κοινού, εις βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ, με συνολική ζημία άνω των 120.000 euro, στην επίμαχη αγοραπωλησία των Ορεινών της Ζακύνθου (7-5-2014).
Ανάμεσα στους επτά (7) κατηγορούμενους ο πωλητής των 14.500 στρεμμάτων Γ. Χάρος, η Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της αγοράστριας Ανώνυμης Εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, η Συμβολαιογράφος της Αγοραπωλησίας, ο τοπογράφος και τρεις (3) δασικοί κρατικοί υπάλληλοι.
Μετά την υπ’ αριθ. 97/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου (Ασφαλιστικά Μέτρα), το υπ’ αριθ. 11503/2016 (27-10-2016) Πόρισμα του Αντιεισαγγελέα Εφετών και Αναπληρωτή Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γαληνού Μπρη, το υπ’ αριθ. πρωτ. 20609/21-2-2017 Πόρισμα της κατά Άρθρο 25 του Α.Ν. 1539/1938 Ομάδας Εργασίας της Περιφ. Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας (Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου) της Γεν. Γραμματείας του Υπουργείου Οικονομικών και το υπ’ αριθ. 1679/2020 (11-6-2020) Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, έρχεται τώρα και η υπ’ αριθ. 1031/22 (10-3-2022) Εισαγγελική Πρόταση να δικαιώσει τελεσίδικα τους αγώνες του ζακυνθινού λαού.

Επιγραμματικά και σύμφωνα με όλα όσα αναφέρει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην 111 σελίδων Πρότασή του, για την οποία η τοπική κοινωνία περίμενε με κομμένη την ανάσα για δέκα- πέντε (15) περίπου μήνες, προκύπτει ότι:
-στο σύνολό της, η επίδικη και πωληθείσα έκταση των 14.467,49 στρεμμάτων, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 23.943/2014 Συμβόλαιο Αγοραπωλησίας, δεν ανήκε στον φερόμενο ως πωλητή, αφού από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι αυτός κατέστη κύριος αυτής, με κάποιο νόμιμο (πρωτότυπο ή παράγωγο) τρόπο.
-το ανωτέρω γεγονός τελούσε σε γνώση των κατηγορουμένων και μπορούσε από την μελέτη των προσκομιζόμενων εγγράφων να γίνει ευχερώς αντιληπτό.
-ψευδώς βεβαιώθηκε, με την υπ’ αριθ. 23988/2014 Πράξη Δήλωσης Αποδοχής Κληρονομιάς, ότι η νησίδα Άγιος Ιωάννης (Βρώμη) ανήκε στην ιδιοκτησία του φερόμενου ως πωλητή
-η συνολική ζημία του ελληνικού δημοσίου και των ΝΠΔΔ, από την απατηλή αγοραπωλησία του 2014, υπερβαίνει το ποσό των 17. 601.991,256 euro.
Έτσι, την ίδια στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη ρίχνει στο καναβάτσο τους Πρωταγωνιστές του τεράστιου σκανδάλου της Ζακύνθου, οι φήμες οργιάζουν στο νησί, για τον τελευταίον ασπασμόν μεταξύ της αγοράστριας εταιρείας και των τοπικών συνεργών της. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αγοραπωλησίες μέσα στα «πουλημένα» και για επιστολές από τις μακρινές Παρθένες Νήσους στον Ατλαντικό Ωκεανό, προς τους προέδρους των Ορεινών κοινοτήτων. Από την άλλη πλευρά, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι γνωστοί- άγνωστοι, καλούν με μπιλιέτα και αφίσες τους θιγόμενους χωρικούς, να υπογράψουν χαρτιά και δηλώσεις για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους…αρκεί να αναγνωρίζουν την ΠΙΜΑΝΑ ως Κόντε των Βουνών και ιδιοκτήτρια των Ορεινών.
Ωστόσο, μήπως θα ήταν καλύτερα, τώρα που αποκαλύφθηκαν ξεκάθαρα τα πράγματα και τα γεγονότα, να ζητάγατε πρώτα απ’ όλα ένα Συγγνώμη από την τοπική κοινωνία, να παραδεχόσασταν την απάτη και εν συνεχεία να παρουσιάζατε ότι έχετε, αν έχετε, σκεφτεί για την Ζάκυνθο;»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.