Ο τελικός απολογισμός της ψηφοφορίας στη Γερουσία ήταν 95 υπέρ έναντι 1 κατά - Οι ΗΠΑ έγιναν η 23η από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που ενέκριναν τα αιτήματα των δύο χωρών.

Πάνω από τα δύο τρίτα των μελών της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκριναν χθες Τετάρτη την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO, τη σημαντικότερη διεύρυνση της τριανταμελούς στρατιωτικής συμμαχίας από τα χρόνια του 1990, εξέλιξη που ακολουθεί την ιστορική απόφαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών να εγκαταλείψουν την ουδετερότητά τους εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Ο τελικός απολογισμός της ψηφοφορίας στη Γερουσία ήταν 95 υπέρ έναντι 1 κατά, με τον γερουσιαστή Τζος Χάλεϊ από το Μιζούρι να ψηφίζει κατά και τον γερουσιαστή Ραντ Πολ του Κεντάκι να ψηφίζει παρών.

Το ΝΑΤΟ επισημοποίησε την πρόσκλησή του προς τη Σουηδία και τη Φινλανδία για ένταξη στη συμμαχία στα τέλη Ιουνίου και η απόφαση έπρεπε να πάει στα κοινοβούλια και τα νομοθετικά σώματα των 30 κρατών μελών για τελική επικύρωση. Μέχρι στιγμής έχει επικυρωθεί από 23 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, με τελευταία τις ΗΠΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.