Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης το απόγευμα του Σαββάτου 30 Απριλίου 2022.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Δράμας κ. Παύλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιερόθεος και Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε το Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως από την Μονή της Αγίας Λάβρας, που κόμισε για την επέτειο ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Ευσέβιος.

Λίγο προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μετά του Υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου έκαναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για το μαρτύριο των Αγίων Νεομαρτύρων και τη θυσία των Ηρώων της Νάουσας. Το μνημείο αυτό ανηγέρθη με δαπάνη του κ. Βεσυρόπουλου.

Ακολούθησε πάνδημη λιτανευτική πομπή προς το χώρο Θυσίας στο Κιόσκι, όπου ολοκληρώθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε τον Μακαριώτατο και τους Αρχιερείς, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος είναι Ναουσαίος στην καταγωγή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.