Mε τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες για την ανοικοδόμηση ενός Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη του Θαυματουργού στον οποίο θα περιλαμβάνεται μεγάλο παρεκκλήσιο αφιερωμένο στη μνήμη των Οσίων, Δαβίδ του εν Ευβοία και Ιωάννη του Ρώσου.

Ο εν λόγω ναός θα βρίσκεται στην αρχιερατική περιφέρεια Πεδινής, της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μόρφου και θα ανεγερθεί πλησίον του κυκλικού κόμβου Ακακίου-Μενοίκου.

Ο Όσιος Ιάκωβος, όντας ο ίδιος πρόσφυγας από το Λιβίσι λόγω της Μικρασιατικής καταστροφής, έζησε από πολύ μικρός την πικρή προσφυγιά, τη φτώχεια και πολλές κακουχίες. Ζώντας έντονη ασκητική ζωή, αξιώθηκε να γίνει φορέας χαρισματικής ταπεινότητας και απλότητας, να εκβάλλει δαιμόνια και μετά θάνατον να επιτελεί σωρεία θαυμάτων. Ο Μητροπολίτης Μόρφου, κ.κ. Νεόφυτος είχε τη μεγάλη ευλογία να γνωρίσει από κοντά τον Όσιο Ιάκωβο στα πρώτα χρόνια της φοιτητικής του ζωής, μετά από προτροπή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Ο ίδιος αναφέρει συχνά ότι «η πρόνοια του Τριαδικού Θεού με αξίωσε να τον γνωρίσω» και πως η πνευματική πατρότητα του Αγίου ήταν το μεγάλο του χάρισμα που δρούσε θεραπευτικά στις ψυχές των πνευματικών του τέκνων.

Για την ανέγερση του Ιερού αυτού Προσκυνήματος, απαιτείται πολλή προσπάθεια, κόπος και χρήματα. Γι’ αυτό και η συμβολή του κάθε αδερφού μας είναι πολύτιμη. Ως πρώτο βήμα, έχει συσταθεί και διοριστεί από τον Μητροπολίτη μας η πιο κάτω ανεγερτική επιτροπή για τον συντονισμό των εργασιών. Πέραν όμως από εμάς θέλουμε να καλέσουμε όλους εσάς να στηρίξετε αυτή την προσπάθειά με όποιο τρόπο δύναται ο καθένας. Η συμπαράσταση και η αγάπη σας είναι ο, τι πολυτιμότερο για την ευόδωση του σκοπού μας.

Αναμφίβολα, πολύτιμη και απαραίτητη είναι και η οικονομική σας συνεισφορά. Για τον σκοπό αυτό παραθέτουμε πιο κάτω τα ονόματα των μελών της ανεγερτικής επιτροπής, στους οποίους μπορείτε να αποτείνεστε για τις εισφορές σας αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή εισήγηση. Παραθέτουμε επίσης και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού για να μπορεί ο οιοσδήποτε να κάνει την εισφορά του με έμβασμα.

Με δωρεές 1000 (χίλιων) ευρώ και άνω, ο δωρητής θα αναγράφεται στους θεμελιωτές και το όνομά του θα καταγραφεί στο κατάλογο ο οποίος κατά τη τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου τοποθετείται κάτω από την Αγία Τράπεζα.

Εννοείται πως η κάθε εισφορά είναι καλοδεχούμενη και πως όλοι οι δωρητές θα μνημονεύονται ως κτήτορες του ναού ες αεί.

Τα μέλη της Ανεγερτικής Επιτροπής:

Πρόεδρος: π. Φοίβος Παναγιώτου

Αντιπρόεδρος: π. Χριστοφόρος Σαμαράς,

Γραμματέας: Κυριακή Κωνσταντίνου,

Βοηθός Γραμματέα: Αναστασία Χατζηιωνά,

Ταμίας: Άννα Πελεκάνου,

Βοηθός Ταμία: Χρίστος Χατζηγιάννης,

Μέλη:

Αντώνης Χρίστου,

Μαρία Γεωργίου Τζιάπρα,

Άννα Λέμπος,

Άννα Τζιάπρα,

Αρίστη Αριστοτέλους,

Γαλάτεια Ναύτη,

Ανδρέας Βοσκός,

Νίκος Ζήνωνος,

Ευτυχία Γαβριηλίδου,

Άννα Σαββίδου,

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αρχιδιακονος π. Φοίβος Παναγιωτου 99958538

Διακονος π. Χριστόφορος Σαμαράς 99592505

Κυριακη Κωνσταντίνου 99253550

Αννα Πελεκάνου 97695760

Λογαριασμός στην Ελληνική Τράπεζα με αριθμό 160-01-930607-01

ΙΒΑΝ: CY70005001600001600193060701

SWIFT:HEBACY2N

Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Εκ της ανεγερτικής επιτροπής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.