Όπως μας πληροφορεί ο Αργολικός Παλμός:

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Εὐαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Δημοτικός Ιερός Ναός του Αγίου στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Ναυπλιώτη αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Καλαθά, από την μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Ανήμερα της εορτής, ημέρα Τρίτη, εψάλλει ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Καλαθά.
Πρόκειται για μία ιστορική εκκλησία που κτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος ,Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831.

Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας ,δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό.

Αργότερα το 1909 το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένοι όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.

Ναύπλιο: Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ναύπλιο: Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ναύπλιο: Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ναύπλιο: Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ναύπλιο: Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ναύπλιο: Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.