Στο ιστορικό και πολυθρύλητο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, απονεμήθηκε σε ειδική τελετή από το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το Αριστείο πολιτειακής αξίας ''Ιωάννης Καποδίστριας'', το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018.

Το Αριστείο πολιτειακής αξίας ”Ιωάννης Καποδίστριας” θεσμοθετήθηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποδίδεται σε διακεκριμένες προσωπικότητας, που συνέβαλαν/συμβάλουν με τη γνώση τους και τις πράξεις τους στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρώτος που το παρέλαβε είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ναύπλιο και παρακολούθησε τη Διεθνή Διάσκεψη, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στην αίθουσα της πρώτης βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας απένειμε και το βραβείο «Γ. Τερτσέτης- Α. Πολυζωίδης» εκ μέρους του Δήμου Ναυπλιέων σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Δικαιοσύνης, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Βενετίας, Dr .Gianni Buquicchio και στον Δικαστή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, Πρώην Πρόεδρο του Δι Αμερικανικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Καθηγητή Antonio Augusto Cancado Trindade.

Να σημειωθεί ότι με το βραβείο «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης», έχουν ήδη βραβευθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κύριος G. Raimondi και ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης Καθηγητής Χ. Ροζάκης,

Ναύπλιο: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκε το Αριστείο Πολιτειακής Αξίας «Ιωάννης Καποδίστριας»

Ναύπλιο: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκε το Αριστείο Πολιτειακής Αξίας «Ιωάννης Καποδίστριας»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.