Για έκτη συνεχή χρονιά, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου, οι ακολουθίες για την εορτή του Αγίου γίνονται στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ναύπλιο. Η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο παραμένει κλειστή τα τελευταία χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης από το Υπουργείο πολιτισμού.

Στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου τιμάται κάθε χρόνο με μεγαλοπρέπεια από το Λιμενικό σώμα η εορτή του προστάτη του, Αγίου Νικολάου. Έτσι λοιπόν, και χθες το απόγευμα, τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε o πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής, ενώ το θείο κήρυγμα έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης.

Πριν μερικά χρόνια ο ναός του Αγίου Νικολάου έκλεισε 300 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό που οικοδομήθηκε το 1713 από τον προβλεπτή του ενετικού στόλου, τον Αυγουστίνο Σαγρέδο. Βάσει διαφόρων στοιχείων από την απογραφή που έκαναν οι Ενετοί το 1696, υπήρχαν τρεις εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο στο Ναύπλιο. Πιθανόν όταν καταστράφηκαν από τον πόλεμο των Ενετών με τους Τούρκους για την διεκδίκηση της πόλης του Ναυπλίου, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναφτιάχτηκε και πάλι από τον Σαγρέδο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.