Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, εορτάζεται όλως ιδιαιτέρως στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της παραλίας Καραθώνας.

Χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία και το απέραντο γαλάζιο. Κάθε χρόνο μαζεύεται στην εκκλησία πάρα πολύς κόσμος από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές.

Την παραμονή της εορτής Κυριακή 7 Μαΐου 2023 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Μίχο. Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν υπάρχει αλλά βάση προφορικών μαρτυριών φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών.

Κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας. Το εκκλησάκι αυτό μετά την διάλυση του μοναστηριού έμεινε έρημο στην τύχη του, ώσπου το 1910 το πήραν οι Υποδηματοποιοί για να το προσέχουν και να το συντηρούν. Με το πέρας του χρόνου και αφού το επάγγελμα αυτό χάθηκε η εκκλησία πέρασε στην διοίκηση της ενορίας Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου και ανήκει ως σήμερα. Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι συντηρείται καθόλη τη διάρκεια του έτους από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.