Όπως μας πληροφορεί ο Αργολικός Παλμός:

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017.Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και με την χρηματοδότηση από το Δήμο Ναυπλιέων ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης στον ιστορικό ναό, που λόγω των χρόνων τα σημάδια της φθοράς είχαν κάνει έντονη την παρουσία τους.

Οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν στην τοιχοποιία του ναού, τον γυναικωνίτη που ήταν σχεδόν έτοιμος να καταρρεύσει, στην αγιογραφία που από το πέρασμα του χρόνου είχε μαυρίσει, στην οροφή και την κεραμοσκεπή του κτίσματος, τα φωτιστικά σώματα αλλά και εξωτερικά του ναού.

Ο εφημέριος του Μητροπολιτικού του ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου στον οποίο ανήκει εκκλησιαστικά ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, π. Ελευθέριος Μίχος, δηλώνει ευχαριστημένος που αρμονικά η Αρχαιολογία κι ο δήμος έφεραν σε πέρας το έργο συντήρησης του Ναού σε τόσο μικρό διάστημα.

Να σημειωθεί πως στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, (27 Σεπτεμβρίου 1831). Είναι ό μόνος ναός πού χτίσθηκε το 1702 με τις φροντίδες και τα έξοδα της Ναυπλιακής Αδελφότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων, όπως θετικά βεβαιώνει πλάκα εντειχισμένη στην ανατολική πλευρά με κτιτορική επιγραφή σε Ιαμβικούς στίχους:

«Νεώς ο θείος Σπυρίδωνος θεσκέλου νυν εκ θεμέθλων συντόνως ανιδρύθη, εσθλή τε βουλή και χορηγία αφθόνω αδελφότητος ευσεβούς τε απάσης ΑΨΒ».

Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.