Και φέτος, ανήμερα των Χριστουγέννων, το Συσσίτιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, πρόσφερε ένα πιάτο ζεστό φαγητό για τους απόρους της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου , Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022. Εθελόντριες του συσσιτίου, μαγείρεψαν από νωρίς σήμερα το πρωί ανήμερα των Χριστουγέννων 200 περίπου μερίδες φαγητό για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το εορταστικό μενού περιελάμβανε παραδοσιακό χοιρινό στο φούρνο με πατάτες, σαλάτα, και χειροποίητα γλυκά όπως μας εξήγησε εθελόντρια του συσσιτίου.

“Χριστούγεννα σήμερα και πολλοί ανταλλάσουν δώρα και στρώνουν το γιορτινό , πλούσιο, πολύχρωμο και μοσχομυριστό τραπέζι . Για μερικούς όμως η εξασφάλιση των βασικών αγαθών διατροφής δεν είναι δεδομένη.
Άνθρωποι που ζουν μέσα στη φτώχεια, στο επίπεδο της απόλυτης εξαθλίωσης, χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα ηλικιωμένα χωρίς καμιά βοήθεια, περιμένουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό και ένα βλέμμα συγκατάβασης και ανθρωπιάς.

Μια τέτοια κυψέλη αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης λειτουργεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.
Με την βοήθεια του θεού,καθημερινά αλλά και σήμερα, ημέρα της αγάπης,ημέρα των Χριστουγέννων, προσφέρουμε σε όλους ένα ζεστό φαγητό, μαγειρεμένο με μεράκι από τις ηρωίδες εθελόντριες.

Ευχαριστίες πολλές στον π. Ιωάννη Μητροσύλη και την Ενορία του ,Αγία Τριάδα Αγίας Τριάδας (Μέρμπακα),για την προσφορά τους σήμερα να στρώσουν αυτοί το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας,αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα”, αναφέρει ο εφημέριος του ναού πατ. Ελευθέριος Μίχος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.