Μητρόπολη Αργολίδος-Εορτή Αγίου Σπυρίδωνος

Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο στον εορτάζοντα Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη του Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2107 ,τελέστηκε πανηγυρικώς εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Ευστρατίου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κι άλλων Ιερέων από το Ναύπλιο και το Αργος .

Ο ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα έμελε να συνδέετε με ένα τραγικό γεγονός της Ιστορίας μας , με την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.
Στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ένα κυριακάτικο φθινοπωρινό πρωινό του 1831.

Συγκεκριμένα 27 Σεπτεμβρίου του 1831 και ενώ η θεία λειτουργία είχε ξεκινήσει και οι πιστοί εντός και εκτός του Ναού ανέμεναν την έλευση του Εθνικού Κυβερνήτη Καποδίστρια.

Όμως ξαφνικοί πυροβολισμοί αναστατώνουν το κλήρο και όσους πιστούς ευρίσκοντο εντός του ναού. Η θεία λειτουργία σταμάτησε και όλοι προσπάθησαν να εξέλθουν από την μικρή θύρα της εκκλησίας προκειμένου να δουν τι συνέβη. Το θέαμα που αντίκρισαν μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας ήταν συγκλονιστικό. Ο Κυβερνήτης κειτόταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος , ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την τιμή που έκανε να έρθει στην πανήγυρη του Αγίου.

Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.