Αναστάσιος Βόπης Για ναζιστική νοοτροπία ορισμένων ανθρώπων ακόμη και στις μέρες μας έκανε λόγο σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Ο κ. Ιερόθεος που τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας και το ετήσιο μνημόσυνο των πενήντα εννέα Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944 σημείωσε πως, «ο ναζισμός μπορεί να νικήθηκε δυστυχώς όμως παραμένει ως νοοτροπία και σήμερα σε κάποιους ανθρώπους που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά».

Όπως τόνισε μάλιστα, «όταν κάποιος θεοποιεί τον εαυτό του θέλει να επιβάλλει την άποψή του και τα πιστεύω του πάνω στους άλλους ειδικά στους πιο κοινωνικά αδύναμους και με πιο επιθετικές ενέργειες. Αυτό είναι μια μορφή ναζισμού, είναι ο λεγόμενος νεοναζισμός. Η ευγονική νοοτροπία στην βιολογία είναι μια ναζιστική νοοτροπία», επεσήμανε ο ιεράρχης.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη διδασκαλία του Χριστού για την βασιλεία του Θεού, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου υπογράμμισε πως είναι ένα άλλο φως και ένας άλλος ήχος. «Είμαστε πνευματικά τυφλοί και ζητούμε το φως. Είμαστε πνευματικά κωφοί και ζητούμε να ακούσουμε τον λόγο του Θεού», καταλήγοντας ωστόσο πως «ζούμε σε μια εποχή που έχουμε πολλά φώτα και πολλά ακούσματα αλλά χρειαζόμαστε όμως την πνευματική όραση και την πνευματική ακοή».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.