Φτάσαμε στο καινούριο έτος με νέα όνειρα κι ελπίδες, αλλά για να πραγματοποιηθούν αυτά πρέπει να είμαστε με τον Χριστό, το θέλημά Του και μέσα στην Εκκλησία Του, λέει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός στο φετινό μήνυμά του «προς τους χριστιανούς της Ηλείας» για το νέο έτος.

«Η αρχή του χρόνου, αγαπητοί μου χριστιανοί της Ηλείας, είναι η αρχή της δημιουργίας του κόσμου από τον Θεόν. Και αυτός ο χρόνος ήτο αιώνιος, αφού ο Θεός Δημιουργός εδημιούργησε τον κόσμον και τον άνθρωπον δια να ζη αιώνια μαζί Του, εφ’ όσον βέβαια οι άνθρωποι θα ήθελαν να μείνουν μαζί Του, τηρώντας την εντολήν Του.

Οι άνθρωποι, δυστυχώς, δεν ετήρησαν την εντολήν του Θεού, απομακρύνθηκαν από τον Θεόν και οδηγήθηκαν αυτοί και μαζί τους παρέσυραν και όλη την κτίσι στην φθορά και στον θάνατον.

Η Γέννησις του Χριστού όμως έφερε την αναγέννησι του ανθρώπου και του φυσικού κόσμου. Κατά την Αγίαν Γραφήν «καινή γη και καινούς ουρανούς προσδοκώμεν».

Με την Γέννησι του Χριστού ο πρόσκαιρος χρόνος εμοιράσθη σε δύο: Προ Χριστού και μετά Χριστόν. Έτσι εφθάσαμε σήμερα στο νέο έτος 2021 μετά Χριστόν.

Σήμερα εφθάσαμε σ’ ένα καινούργιο έτος με καινούργια όνειρα, καινούργιες ελπίδες και χαρούμενες αναμονές. Και πρέπει. Αλλά για να πραγματοποιηθούν αυτά πρέπει να είμεθα με τον Χριστόν μαζί, με το θέλημά Του και μέσα στην Εκκλησία Του· Χωρίς τον κορονοϊόν, χωρίς άλλες αρρώστιες, χωρίς πολέμους, χωρίς διαμάχες, χωρίς εχθρότητες· Πρέπει όλοι μας να γεμίσουμε με αγάπη, με ειρήνη, με υγεία, με οικογενειακή χαρά και προκοπή. Αυτά εύχομαι σήμερα ολόψυχα σε όλους σας, εις έτη Πολλά και αιώνια στην Βασιλεία του Θεού. ΑΜΗΝ».

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.