Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία που παίζει η συμφωνία για τα σιτηρά στην επισιτιστική ασφάλεια - Συμφώνησε να επισκεφτεί την Τουρκία ο Πούτιν.

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, με βασικό θέμα τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας και την απόφαση της Μόσχας να αποσυρθεί από αυτή, ενώ του ζήτησε να αποφύγει την «κλιμάκωση» στο πεδίο των μαχών.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την Άγκυρα, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός η ακύρωση της πρωτοβουλίας για τη Μαύρη Θάλασσα, την οποία θεωρεί «γέφυρα ειρήνης» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει έντονες προσπάθειες και διπλωματία για τη συνέχιση της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως οι τιμές των δημητριακών, οι οποίες μειώθηκαν κατά 23% κατά τη διάρκεια της περιόδου εφαρμογής της πρωτοβουλίας, αυξήθηκαν κατά 15% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα ο Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του «να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση της έντασης στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας».

Αναφερόμενο στην επικοινωνία των δύο προέδρων, το γραφείο του Ερντογάν έκανε γνωστό πως ο Πούτιν συμφώνησε να επισκεφτεί την Τουρκία, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία. «Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία» ήταν το περιεχόμενο της ενημέρωσης.

Στην ίδια ενημέρωση αναφέρθηκε ακόμα πως «ο πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τα δύο αμφίβια πυροσβεστικά αεροσκάφη που έστειλε η Ρωσία για τον αγώνα της Τουρκίας κατά των δασικών πυρκαγιών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών για την Τουρκία, δηλώνοντας την πεποίθησή του ότι φέτος θα καταρριφθεί ρεκόρ στον τουρισμό με κοινές προσπάθειες».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.