Μέσα σε μυσταγωγικό κλίμα προσευχής και λόγου Θεού τελέστηκε το απόγευμα της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς, ο Αρχιερατικός Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Γέροντας Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Άγιος Ιερώνυμος ο Κρηνιώτης, ο Σιμωνοπετρίτης, ο ταπεινός, ο ελεήμων.

Η ομιλία του Γέροντα Ελισαίου εντάσσεται σε σειρά πνευματικών ομιλιών στους κατανυκτικούς εσπερινούς της Μ. Τεσσαρακοστής για Αγίους με προσφυγική καταγωγή και στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη με θεματικό άξονα «Εκδηλώσεις μνήμης συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή» .

Πλήθος πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό για να ωφεληθεί πνευματικά από την κατανυκτική ακολουθία, από την ομιλία, να λάβει την ευχή του Γέροντα και να προσκυνήσει το σεπτό λείψανο του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία εκπροσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης “Αγία Παρασκευή” με παραδοσιακές στολές από την ευλογημένη περιοχή που γεννήθηκε ο Όσιος Ιερώνυμος.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η μηνιαία τακτική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Κέντρο.

Ο Γέροντας Ελισσαίος με την εμπνευσμένη ομιλία του απηύθυνε εγκάρδιο λόγο οικοδομής και παρακλήσεως αναφερόμενος στην μετάνοια ως μέθεξη Θεού και ομολογουμένως άγγιξε τις καρδιές και ανέπαυσε πολύ όλους τους πατέρες.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης π. Ιουστίνος με πολύ ευγνωμοσύνη ευχαρίστησε ολόθερμα τον Γέροντα Ελισσαίο για τις εμπνευσμένες ομιλίες του και την πλούσια πνευματική τροφή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον στενό πνευματικό σύνδεσμο της Μητροπόλεως με την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, ο οποίος ακόμα περισσότερο αυξήθηκε μετά την αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτη και Κρηνιώτη, καθώς και στη σημασία να εμβαθύνουμε στην καταγωγή μας και να αφομοιώνουμε την παράδοση των αγίων, των μαρτύρων και των ηρώων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.