Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής 31ης Οκτωβρίου 2021, η τελετή του καθαγιασμού του μύρου του δημοφιλούς Αγίου της Ορθοδοξίας, Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Πιστοί της Αποστολικής Μητρόπολης της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας προσήλθαν τηρώντας τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Πολιούχου της όμορφης Θεσσαλονίκης για να μετέχουν της Ακολουθίας και να πάρουν μύρο ως ευλογία!

Το μύρο του Αγίου είναι το ζωντανό θαύμα του Θεού και η μεγάλη ευλογία του Μεγαλομάρτυρος προς τους πιστούς Χριστιανούς που επικαλούνται τις ακοίμητες πρεσβείες του.

Στην τελετή του καθαγιασμού του μύρου, που γίνεται ενώπιον της λάρνακας του Αγίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων και Ιεροδιακόνων.

Στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τον πολιό Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης για την ιδιαίτερη ευλογία να βρίσκεται στην τελετή του μύρου και μετέφερε εκ μέρους του Παναγιωτάτου σε όλους τους παριστάμενους τις πατρικές του ευχές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με την τελετή του μύρου ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη της Θεσσαλονίκης ενώ το πρωί Κλήρος και Λαός αποχαιρέτησαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Πορταιτίσσης.

Στο τέλος της Ακολουθίας ψάλλοντας το απολυτίκιο του Αγίου, η λάρνακα του Μυροβλύτη Δημητρίου μεταφέρθηκε και πάλι στο Κουβούκλιο εντός του Ναού, όπου και τίθεται προς προσκύνηση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.