ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΟΓΕΣ: Όταν μυρίζει εκλογές, οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι κάθε λογής υποψήφιοι βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια στα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου. Ειδικά αυτό το φθινόπωρο που ψιθυρίζεται πως θα έχουμε και τις εθνικές εκλογές, έχουν ενταθεί τα σούρτα φέρτα.

Γι’ αυτό οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει τις γιορτές και τα πανηγύρια με Μητροπολίτες και κληρικούς με επιρροή. Ο καθένας στο είδος του. Οι υπουργοί με Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους και Μητροπολίτες. Οι βουλευτές και πολιτευτές με κληρικούς και ενορίτες.

ΣχετικάΆρθρα
Ιερά Σύνοδος: Προσέξτε την νέα οργάνωση των προτεστάντων «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»
Ιερά Σύνοδος: Προσέξτε την νέα οργάνωση των προτεστάντων «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»
20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2022
Ιερά Σύνοδος: “Προσοχή στους ψευδοπροφήτες της εποχής – Υπακοή στους Ποιμένες”
Ιερά Σύνοδος: “Προσοχή στους ψευδοπροφήτες της εποχής – Υπακοή στους Ποιμένες”
15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2022
«Η Πολιτεία ξεγέλασε την Εκκλησία»
«Η Πολιτεία ξεγέλασε την Εκκλησία»
15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2022

Στην ποδιά ή να το θέσω καλύτερα, στο ράσο, του παπά εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να πάρουν ένα 25-30 τοις εκατό των ψήφων τους. Τόσο τους έχουν «μετρήσει» τους ανθρώπους που είναι κοντά στην Εκκλησία και δυνητικά συμπαθούν έναν υποψήφιο που σέβεται αξίες, θεσμούς και παραδόσεις. Δεν είναι και λίγο. Οι πολιτικοί εσχάτως και χωρίς όρια εμφανίζονται ως πιστοί χριστιανοί, οπαδοί της πράσινης ενέργειας, φιλόζωοι και, τα τελευταία χρόνια, ακραιφνείς υποστηρικτές του pride κινήματος.

Οι πολιτικοί υπόσχονται εκατομμύρια με ουρά. Χρηματοδοτήσεις, έργα και κονδύλια για να κάνουν έργο οι κληρικοί που βλέπουν τα παγκάρια άδεια. Στην Εκκλησία, από την άλλη, για να πάρουν κονδύλια υπόσχονται ψήφους με ουρά και -γενικώς- υποστήριξη.

Το πρόβλημα είναι πως μερικοί υπόσχονται σε όλους τους υποψήφιους, σε όλες τις παρατάξεις και όλες τις πολιτικές αποχρώσεις. Εκεί είναι που πέφτει δούλεμα με απλά λόγια.

Ο πολιτικός μοιράζει εκατομμύρια και ο ιεράρχης υπόσχεται ψήφους. Ο υπουργός ξέρει πως οι υποσχέσεις είναι δωρεάν. Μέχρι να έρθει η ώρα του «δώσε» θα έχουν έρθει οι εκλογές και μετά ίσως δεν είναι καν βουλευτής.

Ο Μητροπολίτης από την άλλη θα βγάλει φωτογραφίες, θα δώσει έμμεση στήριξη αλλά επειδή στηρίζει σχεδόν τους πάντες η στήριξη αλληλοεξουδετερώνεται.

Στην ποδιά του Ιερωνύμου
Μεγάλο παιχνίδι γίνεται στην ποδιά του Ιερωνύμου. Γι’ αυτό και είχαμε γκρίνιες που ακούστηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι την Κουμουνδούρου με αφορμή την αρχιεπισκοπική ονομαστική γιορτή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει την Εκκλησία ικανοποιημένη για να ισχυροποιήσει τη θέση του μέσα στο κόμμα. Σκέφτεται πως, όσο πιο πολλές ψήφοι, τόσο πιο ισχυρός απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος κατεβαίνει στα νότια προάστια και περιμένει πολλά κι αυτός από τη δεξαμενή της Εκκλησίας. Οι δύο τους βρέθηκαν στη γιορτή του Αρχιεπισκόπου και κονταροχτυπήθηκαν στα social media για να δείξουν ποιος είναι… Ιερωνυμικότερος του Αρχιεπισκόπου.

Τι κατάφεραν; Να εκθέσουν τον Αρχιεπίσκοπο και να προκαλέσουν τη δυσφορία των υπόλοιπων υπουργών και όλου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Το πρόβλημα δεν είναι η κόντρα των πολιτικών να γοητεύσουν το κοινό τους και να αδράξουν ψήφους. Το πρόβλημα είναι όταν η Εκκλησία τους δίνει χώρο να κάνουν παιχνίδι στην πλάτη της.

“Μελχισεδέκ”

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.