Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, όπου φιλοξενείται το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής, από το πρώτο Σάββατο των Νηστειών μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός την Κυριακή της Δ’ Εβδομάδος.

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, τόσο στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής όσο και στον Κατανυκτικό Εσπερινό, Ιερουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, ο οποίος προσεκόμισε και ιερά άμφια του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Νέου Ομολογητή από το Προκόπιο της Εύβοιας προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Στο μεστό και γλαφυρό από νοήματα κήρυγμά του ομίλησε για τις αρετές που πρέπει να κοσμούν την ζωή του Χριστιανού σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Σιναΐτη, συγγραφέα της «Κλίμακος».

Στο τέλος της ομιλίας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ για την παρασχεθείσα ευλογία και φιλοξενία στην όμορφη Μύκονο.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιος, τέλεσε την Παράκληση της Θεοτόκου ενώπιον της Ιεράς Εικόνος με την συμπροσευχή όλων των εφημερίων της νήσου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.