Προκλητική ανάρτηση του Γιγίτ Μπουλούτ, δημοσιογράφου και συμβούλου του Τούρκου προέδρου - Ο «Εθνικός Όρκος» που επικαλείται περιλαμβάνει και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη δυτική Θράκη, τη Μακεδονία έως και την Θεσσαλονίκη και την Κύπρο.

«Αν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίσει να επιτίθεται σε κάθε πεδίο στο μεγάλο τούρκικο έθνος, τότε το μεγάλο τούρκικο έθνος θα επιστρέψει στα σύνορα του Εθνικού Όρκου» σχολίασε προκλητικά στο Twitter, o δημοσιογράφος και σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ, απειλώντας με πόλεμο τις χώρες της δύσης, εάν συνεχιστούν οι «επιθέσεις» κατά της τουρκικής λίρας.

Ο «Εθνικός Όρκος» ή «Εθνικό Συμβόλαιο» (Misak-ı Millî) υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους βουλευτές της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις 28/1/1920 και αποτελούσε ουσιαστικά τους όρους που έθεταν προκειμένου να υπογράψουν Συνθήκη Ειρήνης με τις δυνάμεις της Αντάντ, που ήταν οι νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Όρκο, που αποτελούνταν από 6 άρθρα, τα σύνορα της Τουρκίας θα έπρεπε να… αποκατασταθούν στο σημείο που εκτείνονταν στις 17/10/1918 κατά την υπογραφή της Συνθήκης ανακωχής του Μούδρου, μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τη μία πλευρά και των δυνάμεων της Αντάντ από την άλλη.

Στον χάρτη του «Εθνικού Όρκου», περιλαμβάνονταν τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, η δυτική Θράκη και η Μακεδονία έως και την Θεσσαλονίκη, η Κύπρος, η Αντιόχεια, το Χαλέπι, η Τζαραμπλούς, η Ντερ αλ Ζορ, η Μοσούλη, το Κιρκούκ και η Σουλεϊμανγία.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ είναι ένας από τους επικεφαλής συμβούλους του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Ο γνωστός εξόριστος τούρκος διανοούμενος Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, ζει και εργάζεται στον Καναδά, σχολίασε καυστικά τις θλιβερές δηλώσεις του Μπουλούτ.

Σύμφωνα με τη τουρκική Wikipedia, ο Γιγίτ Μπουλούτ είναι οικονομικός αναλυτής, αρθρογράφος, παρουσιαστής και προεδρικός σύμβουλος. Μεταξύ 2009 και 2012 , εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο Habertürk TV. Από το 2014 είναι επικεφαλής σύμβουλος οικονομικών θεμάτων, της τουρκικής προεδρίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.