ΤΕΕΣ: Στις 23 Ιανουαρίου 2022 ιεράρχες των Ορθοδόξων Εκκλησιών Αντιοχείας, Ρωσίας και Σερβίας τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Μπουένος Άιρες Αργεντινής.

Συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και πάσης Αργεντινής Ιάκωβος (από το Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο επίσκοπος Καράκας και Νότιας Αμερικής Ιωάννης, ο επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νότιας και Κεντρώας Αμερικής Κύριλλος (από το Πατριαρχείο Σερβίας), ο επίσκοπος Αργεντινής και Νότιας Αμερικής Λεωνίδας (από το Πατριαρχείο Μόσχας) και αρκετοί ιερείς.

Στο «εἴπωμεν πάντες» αναπέμφθηκαν δεήσεις για την απαλλαγή από τη λοίμωξη του κορονοϊού και προσευχή κατά της διαδόσεως της φονικής νόσου.

Μετά την απόλυση της Θείας Μυσταγωγίας ο επίσκοπος Κύριλλος ανέγνωσε προσευχή στον Άγιο Θεοφάνη τον Έγκλειστο, του οποίου τη μνήμη τιμά η Εκκλησία την ίδια ημέρα.

Στη συνέχεια ο επίσκοπος Λεωνίδας (του Πατριαρχείου Μόσχας) προσφώνησε τους ιεράρχες, οι οποίοι συμμετείχαν στην ιερά ακολουθία, καθώς και όλο το εκκλησίασμα, επισημαίνοντας ειδικότερα: «Ευχαριστώ τον Θεό, που ο Κύριος μας συγκέντρωσε επί το αυτό. Ολοθύμως Σας εύχομαι, Σεβασμιώτατοι άγιοι αρχιερείς, η χάρη, που απλώθηκε στον ποταμό Ιορδάνη την ώρα των Θεοφανείων, να μείνει πάντα κοντά Σας και το αστέρι της Βηθλεέμ πάντα να φωτίζει τη ζωή Σας».

Ως αναμνηστικό δώρα ο επίσκοπος Λεωνίδας προσέφερε στους ιεράρχες εικόνες του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, του οποίου τα 800ά γενέθλια εορτάσθηκαν το 2021.

Επίσης μίλησε και ο επίσκοπος Καράκας και Νότιας Αμερικής Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στον συμβολισμό των προσφάτων εορτών και της επικείμενης Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον αδελφό μας επίσκοπο Λεωνίδα για την πρόσκληση σε αυτή την ιερά ακολουθία, είναι μεγάλη μου τιμή», τόνισε ο μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και πάσης Αργεντινής Ιάκωβος (του Πατριαρχείου Αντιοχείας) και συνέχισε, «Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους αδελφούς μας επισκόπους Ιωάννη και Κύριλλο, με τους οποίους τελέσαμε συλλείτουργο. Όλοι εμείς οι ορθόδοξοι επίσκοποι, οι οποίοι υπηρετούμε εδώ στην Αργεντινή, στο Μπουένος Άιρες, νιώθουμε αδέλφια εν Χριστώ. Όπως γνωρίζετε οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Μόσχας, Αντιοχείας και Σερβίας είναι μακρές και πολύ βαθιές. Επίσης και ο ναός μας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου είναι πάντοτε ανοικτός για εσάς, αγαπητοί κκ. Ιωάννη, Λεωνίδα, Κύριλλε και για όλους εσάς, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές. Το φιλάδελφο συλλείτουργό μας εδώ, στην Αργεντινή, είναι πολύ σημαντικό για όλους».

Ο επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νότιας και Κεντρώας Αμερικής Κύριλλος (του Πατριαρχείου Σερβίας) ευχαρίστησε τον κ. Λεωνίδα για την αδελφική πρόσκληση στη Θεία Λειτουργία. «Με εμπνέει πάντοτε η δυνατότητα να τελέσω συλλείτουργα με αδελφούς αρχιερείς, ιερείς, τον πιστό λαό. Είναι η μαρτυρία της ενότητάς μας εν Χριστώ. Ένας είναι ο Θεός, ο Σωτήρ όλης της ανθρωπότητας, ο Χριστός, και ενιαία είναι η Εκκλησία η Μία Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι πολύ σημαντικό να διατρανώσουμε την ενότητά μας εν Χριστώ».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.