Τη λύπη του εξέφρασε για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε δηλώσεις του ενώ δεν δίστασε να πει πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν ενδιαφέρεται για το πόσες ψυχές θα χαθούν.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο Αρχιεπίσκοπος είπε «πως αυτό που κάνει ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ένα τεράστιο λάθος. Θέλει να ισοπεδώσει μια μεγάλη χώρα και δεν τον ενδιαφέρουν πόσες ψυχές θα φύγουν από αυτή του πράξη. Ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και πρέπει να τη σεβόμαστε».

Σημείωσε πως, «μπορεί ο κος Πούτιν να πηγαίνει εκκλησία, να κάνει μετάνοιες,να βάζει τον σταυρό του, να κοινωνεί αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει.Αυτή είναι η Ορθοδοξία του;»

Στις δηλώσεις του ο Μακαριότατος τόνισε πως οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ίδιο, για την στήριξη της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής εκκλησίας και απέρριψε ότι το θέμα που δημιουργήθηκε ήταν εκκλησιαστικό.

«Δεν διαψεύσθηκα εγώ, αλλά διαψευσθήκαν οι αδελφοί που έλεγαν ότι το Ουκρανικό θέμα είναι Θεολογικό, εκκλησιαστικό. Φανερώθηκε πέρα για πέρα ότι είναι πολιτικό. Είναι την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο Πούτιν, που ήθελε από την αρχή και έμπλεξαν μέσα το εκκλησιαστικό», ανέφερε.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του μετά και τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως έχει πίστη, θάρρος και δεν υπολογίζει τίποτα.

«Τα έχω όλα στο Θεό, σε εκείνον αφήνω τις ελπίδες μου και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», είπε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Αναστάσιος 2 χρόνια πριν

    Επιτρέπεται Αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας να μην ξέρουν γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος και αυτοί που ακολουθούν, που θα είναι χειρότεροι. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει μόνο και μόνο για να ακυρωθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων των Σιωνιστών, των Illuminati, και των Μασόνων, που υπηρετούν και λατρεύουν τον Σατανά και θέλουν να τσιπάρουν όλο τον κόσμο. Μπορούν να μας πούν, μερικοί Αρχιερείς, γιατί δεν πιστεύουν στις προφητείες: Ω ανόητοι και βραδείς τη καρδία στο να πιστεύετε όσα έχουν πεί οι προφήτες, μας λέγει ο Κύριος στο Ευαγγέλιο και….ο δεχόμενος προφήτη εις το όνομα προφήτου, μισθόν προφήτου λήψεται. Ε Λ Ε Ο Σ ! ! !

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.