Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι Αρχές τις έρευνες για την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι και όπως φαίνεται προκύπτουν ζητήματα φορολογίας με λειτουργούς του φόρου να έχουν ήδη εμπλακεί στις έρευνες για να διαφανεί αν πληρωνόταν ή όχι ΦΠΑ κυρίως για τις εργασίες του ζαχαροπλαστείου της Μονής.

Αυτό που επιχειρούν να εξακριβώσουν οι αρχές είναι αν δικαιολογούνται ή και αν δηλώνονταν τα ποσά που έχουν εντοπιστεί. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι €807.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο της Μονής, με τις αρμόδιες αρχές να ξεσκονίζουν και τους λογαριασμούς των προσώπων στους οποίους φαίνεται να ανήκαν τα χρήματα.

Από μεριάς Αστυνομίας απομένει η ολοκλήρωση της διερεύνησης δυο υποθέσεων που αφορούν τα ζητήματα οικονομικής φύσεως και τις καταγγελίες των μοναχών κατά προσώπων της Μητρόπολης Ταμασσού, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για την επίθεση κατά γυναίκας από μοναχό, τη σεξουαλική παρενόχληση πρώην εργαζόμενου στη Μονή, την προσπάθεια επηρεασμού μάρτυρα και την επίθεση κατά μοναχού από θρονικό επίτροπο της μητρόπολης Ταμασού.

Αφού ολοκληρωθεί και η διερεύνηση των δυο υποθέσεων που έχουν απομείνει τότε ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία.

Δείτε το ρεπορτάζ της Χαρούλας Αλέξη

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.