Επί ποδός βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξαιτίας αριθμού πυρκαγιών που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της Κύπρου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη στην περιοχή Τσερίου στη Λευκωσία ενώ την ίδια ώρα, ξέσπασε πυρκαγιά στον Πάνω Πύργο Τυλληρίας.

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά κοντά στην Λάγεια, αυτή τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυρσοβεστικής Υπηρεσίας, κατέκαψε πέντε εκτάριοα από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα.

Η πυρκαγιά ανακόπηκε προτού επεκταθεί σε δασική περιοχή ενώ στο σημείο παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για οριοθέτηση της πυρκαγιάς και μέχρι την τελική της κατάσβεση.

Τα πτητικά μέσα που επιχειρούσαν στην Λάγεια αναχώρησαν από το σημείο και έσπευσαν να συνδράμουν στον Πάνω Πύργο Τηλλυρίας όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνδράμει με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, προς ενίσχυση του Τμήματος Δασών.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά στην περιοχή Τσερίου βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και καίγονται τρία εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα.

Για την κατάσβεση ασχολούνται τέσσερα Πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ενίσχυση γεωργικών ελκυστήρων από το Δήμο Τσερίου για προστασία κατοικιών. Την ίδια ώρα ξέσπασε νέα εστία πυρκαγιάς στην περιοχή Τσερίου και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.