Έχουμε πλήρη εικόνα του κόστους» είπε ο Υπ. Οικονομικών και διευκρίνισε: «Στο βαθμό που είναι εφικτό έχουμε στηρίξει τον κόσμο, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρειάζεται. Αλλά όσο μπορούμε».

Οσον αφορά τον δημοσιονομικό χώρο, τα χθεσινά στοιχεία γενικής κυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι σε ταμειακή βάση το έλλειμμα του 2021 ήταν 7,5 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο εκτιμούν ότι στο ποσόν αυτό πρέπει να προστεθούν άλλα 4 δισ. για να προκύψει το πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο θα είναι έτσι περί τα 11,5 δισ. ευρώ, σχεδόν 1 δισ. λιγότερο από την εκτίμηση της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού 2022. Επομένως θα διαμορφωθεί περίπου στο 6,5% του ΑΕΠ αντί της πρόβλεψης για 7% του ΑΕΠ.

Σε σημερινές του δηλώσεις (στον ΣΚΑΪ), κ. Σταικούρας άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα: «Όλα είναι ανοιχτά για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το προσεχές διάστημα.

Στην διάθεση του κοινού για υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών, βρίσκονται 14 προκηρύξεις στις Εφορείες Αρχαιοτήτων όλης της χώρας.

Προσφέρονται 44 θέσεις εργασίας, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).

Δείτε τις ειδικότητες οι οποίες ζητούνται και πατήστε στους ενεργούς συνδέσμους, ώστε να διαβάσετε ολόκληρες τις προκηρύξεις:

Οκτώ άτομα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης (ΔΕ Εργατοτεχνιτών, ΥΕ Εργατών – Αιτήσεις εώς τις 9 Φεβρουαρίου 2022)
Έξι θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς (ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΥΕ Εργατών – Αιτήσεις εώς τις 11 Φεβρουαρίου 2022)
Εργατοτεχνίτες και εργάτες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (ΔΕ Εργατοτεχνίτες, ΥΕ Εργατώ – Αιτήσεις εώς τις 11 Φεβρουαρίου 2022)
Αρχιτέκτονες μηχανικοί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – Αιτήσεις εώς τις 9 Φεβρουαρίου 2022)
Εργάτες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου (ΥΕ Εργατών – Αιτήσεις εώς τις 8 Φεβρουαρίου 2022)
Αρχαιολόγοι και εργατοτεχνίτες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας (ΠΕ Αρχαιολόγων, ΔΕ Εργατοτεχνιτών – Αιτήσεις εώς τις 8 Φεβρουαρίου 2022)
Αρχιτέκτονες μηχανικοί και εργατοτεχνίτες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΔΕ Εργατοτεχνιτών – Αιτήσεις εώς τις 8 Φεβρουαρίου 2022)
Πολιτικοί μηχανικοί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών – Αιτήσεις εώς τις 8 Φεβρουαρίου 2022)
Αρχαιολόγοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος (ΠΕ Αρχαιολόγων – Αιτήσεις εώς τις 7 Φεβρουαρίου 2022)
Αρχαιολόγοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης (ΠΕ Αρχαιολόγων – Αιτήσεις εώς τις 7 Φεβρουαρίου 2022)
Θέσεις για αρχαιολόγους στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας (ΠΕ Αρχαιολόγων – Αιτήσεις εώς τις 7 Φεβρουαρίου 2022)
Συντηρητές στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών (ΠΕ – ΤΕ – ΔΕ Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης – Αιτήσεις εώς τις 7 Φεβρουαρίου 2022).

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.