Μεταμόρφωση Σωτήρος:
Μπακαλιάρος σκορδαλιά στον φούρνο σαν τηγανητός (Χωρίς Λάδια).

Το αποτέλεσμα παραπάνω απο εκπληκτικό.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

600 γρ ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος χωρίς πέτσα και κόκκαλα

Για το πανάρισμα

200 γρ φρυγανιά

Για τον χυλό

250 γρ γάλα αμυγδάλου
100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κτγ αλάτι
1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
1/2 κτγ ρίγανη

Για την σκορδαλιά

800 γρ πατάτες
100 γρ ηλιέλαιο
100 γρ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1 κτγ αλάτι
Πιπέρι
20 γρ ξίδι λευκό
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το ταψί

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε στην άκρη.
Για τον χυλό σε ένα μπολάκι θα χρειαστούμε γάλα αμυγδάλου, αλεύρι ,αλάτι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε φρυγανιά.

Σε ένα ταψί κουζίνας στρώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Βουτάμε τα κομμάτια από τον μπακαλιάρο πρώτα στον χυλό στραγγίζουμε πολύ καλα και έπειτα βουτάμε τα κομμάτια στην φρυγανιά.
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και στην συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και όπως είναι ζεστές βάζουμε την μισή ποσότητα σε έναν πολυκόφτη μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι , το πιπέρι ,το ξίδι , τον χυμό λεμόνι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε βάζοντας τις υπόλοιπες πατάτες στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο.
Αφού χτυπήσουμε και τις υπόλοιπες πολύ καλά αναμιγνύουμε το μείγμα με μια μαρίζ.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά και με πατάτες country!!
Είναι τόσο νόστιμος και εύκολος που θα τον φτιάχνετε με αυτόν τον τρόπο!!

Καλή σας επιτυχία!!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.